sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
+5
hansu
Orkidea
Piuku
Soile
suski76
9 posters
Sivu 1 / 1
sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Hei...
olisin kiitollinen, jos mahdollisimman moni leikattu voisi antaa oman henk.kohtaisen kommenttinsa
Moniko on joutunut kokonaan luopumaan lihasta esim. grilliluut, pihvit. Ja kuulemani mukaan monikaan ei voi syödä enää lohta/kirjolohta...miten teillä ????
olisin kiitollinen, jos mahdollisimman moni leikattu voisi antaa oman henk.kohtaisen kommenttinsa
Moniko on joutunut kokonaan luopumaan lihasta esim. grilliluut, pihvit. Ja kuulemani mukaan monikaan ei voi syödä enää lohta/kirjolohta...miten teillä ????
suski76- Viestien lukumäärä : 116
Ikä : 48
Paikkakunta : Ulvila
Registration date : 04.10.2011
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Moi Suski! Tuohon kala-asiaan en osaa sanoa mitään koska itse olen kala-allerginen. Mutta lihaa olen kyllä pystynyt syömään, tänäänkin söin karjalanpaistia soseutettuna, myös kanaa ja possua olen syönyt samalla tavalla soseutettuna ja hyvin pureksittuna.(leikkauksestani on vasta 3-viikkoa). Ei ole minulle tuottanut ainakaan ongelmaa. Tietty aluksi jauheliha on helpointa soseuttaa ja aluksi kehoitetaankin välttämään sitkeää lihaa. Mutta tuo meidän karjalanpaisti oli uunissa ½-päivää ja niin mureaa että hyvin sai soseeksi sen liemen ja perunan kaverina.
Soile- Viestien lukumäärä : 622
Paikkakunta : Kouvola
Registration date : 20.06.2011
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Mut leikattu 8kk sitten. Mun suurta herkkua oli ennen leikkuuta lohimedaljonki. Ensimmäisen kerran leikkuun jälkeen en sitä enää ole syönyt. Aivan hirvee ellotus ja vastenmielisyys sitä kohtaan tuli. Söin sen kuitenkin kahdessa osassa silloin loppuun. Mutta paneroitu sitruunakala joka on myös lohta, menee edelleen alas. Ja kaiken lainen muukin kala maistuu hyvältä. Kana ja possun liha menee helposti, kunhan vaan on mureeta ja pureksii hyvin. Naudan ja härän liha tökkii ja sulaa huonosti. Se soseuttaminen siinä onkin pääasia, ettei nielaise niitä "pitkiä" lihasäikeitä.
Piuku- Viestien lukumäärä : 189
Paikkakunta : Seinäjoki
Registration date : 26.10.2010
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Heippa,
Minut on leikattu noin 5 viikkoa sitten. Ekat viikot söin pelkästään kalaa, kun en kanaa uskaltanut kokeila, kun se on niin kiinteää. Muita lihoja en muutenkaan koskaa syö. Kalat ja kana menee aikas helposti alas, kunhan vaan muistaa syödä hitaasti ja pureskella hyvin. En ole vielä löytänyt minulle sopivia jogurtteja... Kaikki tekee huonoa ja ne on aivan liian makeita! Viilit menee suht helposti alas.
Minut on leikattu noin 5 viikkoa sitten. Ekat viikot söin pelkästään kalaa, kun en kanaa uskaltanut kokeila, kun se on niin kiinteää. Muita lihoja en muutenkaan koskaa syö. Kalat ja kana menee aikas helposti alas, kunhan vaan muistaa syödä hitaasti ja pureskella hyvin. En ole vielä löytänyt minulle sopivia jogurtteja... Kaikki tekee huonoa ja ne on aivan liian makeita! Viilit menee suht helposti alas.
Orkidea- Viestien lukumäärä : 181
Paikkakunta : Tampere
Registration date : 26.05.2011
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Minut on leikattu kohta 1,5 vuotta sitten. Kaikkea syön nyt entiseen malliin.Itse asiassa olen syönyt koko ajan. Ei rajoitteita leikkauksen suhteen. Runsas määrä sokeria laukaisee dumpingin, sitä välttelen.
hansu- Viestien lukumäärä : 784
Ikä : 49
Paikkakunta : etelä-savo
Registration date : 09.08.2010
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Kohta tulee leikkauksen vuosipäivä ja voin todeta samat kommentit kuin Hansu eli kaikkea syön entiseen malliin, tosin vain n. 2dl kerralla. Kesällä tuli syötyä grillimakkaraa ja myös grilliporsasta. Ei ongelmia. Ananas ei aiheuta ongelmia. Eikä edes hiilihapollinen virvoitusjuoma, valitsin tietysti 0 kaloria vaihtoehdon. Tehosekoitin on minullakin kovassa käytössä ja sillä teen melkein ruuasta kuin ruuasta sosemaisempaa.Tuli kokeiltua jopa saunan jälkeen lonkeroa, ja ei ongelmaa, tosin jo 1 kpl vaikuttaa rajusti. Eli imeytyy saman tien verenkiertoon ja sen takia jätin alkoholin kokeilut siihen, enkä suosittele kellekään. Jopa tulisia Tacoja tuli maistettua ja ilman ongelmia. Tämä on tietysti yksilöllistä eli mikä sopii minulle ei sovi kaikille. Pitää alkaa varomaan, ettei paino käänny nousuun, kun kaikki menee. Onneksi tuo uusi maha ei hyväksy kuin pieniä määriä ja onneksi silloin tällöin dumping varoittelee, niin ei totuus unohdu.
mies47- Viestien lukumäärä : 8
Registration date : 31.10.2008
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Missähän vaiheessa sitä näkkileipää sai ruveta mutustelemaan? Tarpeeksi piti pureskella, että pehmenee jo suussa. Hirveesti tekis mieli, vaikka leikkauksesta ei oo kulunut vielä viikkoakaan.
MissOrange- Viestien lukumäärä : 7
Paikkakunta : KUOPIO
Registration date : 03.03.2014
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
2 vuotta leikkauksesta, periaatteessa voin syödä mitä vaan, mutta usein höttöleipä ja pasta turvottaa mahassa ja aiheuttaa pahaa oloa. Samoin salaatinlehdet tuntuvat ikäviltä. Kuplajuomia ei myöskään tule juotua kauheasti.
Minulle on siis tehty sleeve leikkaus.
Minulle on siis tehty sleeve leikkaus.
trintilla- Viestien lukumäärä : 406
Paikkakunta : Ylöjärvi
Registration date : 12.02.2012
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
4 kk leikkusta ja ihan kaikkea voi (ikävä kyllä) syödä. Yhtään dumppia en ole kokenut ja herkkujakin on mennyt vähän liikaa, siispä paino jumittelee ja laskee tosi hitaasti. Eli tervästäymistä vaaditaan...
meevin- Viestien lukumäärä : 517
Paikkakunta : keskisuomi
Registration date : 21.11.2012
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Minulle tehty tuo GBP 25.3 eli vasta viime viikolla. Ja kysymys oli siitä näkkileivästä, että saiko sitä ruveta syömään heti vai sen kuukauden kuluttua vasta kun muitakin "normaaleja" ruokia?
MissOrange- Viestien lukumäärä : 7
Paikkakunta : KUOPIO
Registration date : 03.03.2014
Vs: sopivat ruoka-aineet leikkuun jälkeen?
Siitä näkkäristä on monia eri ohjeita. Siinä on ns.pitkää kuitua, joka voi tuketa/jäädä tuoreisiin saumoihin kiinni. Toiset saavat leikkaavalta luvan syödä ja toiset ohjeistetaan odottamaan kuukauden ajan. En tiedä , onko oikeaa vastausta olemassa. Tuo on yksi palstan "kinastelluimmista" osioista.
Jos tuossa vaiheessa itse kokoeilisin, niin aloittaisin hyvin pureskellusta hapankorpusta. Minä tosin pidin 2vk soseruokaa ja sit 2 viikkoa pehmeetä ruokaa ja sit vasta niitä kiinteämpiä... Mun leikkauksesta on jo yli kolme vuotta ja säännöt/ohjeet elää koko ajan.
Jos tuossa vaiheessa itse kokoeilisin, niin aloittaisin hyvin pureskellusta hapankorpusta. Minä tosin pidin 2vk soseruokaa ja sit 2 viikkoa pehmeetä ruokaa ja sit vasta niitä kiinteämpiä... Mun leikkauksesta on jo yli kolme vuotta ja säännöt/ohjeet elää koko ajan.
hansu- Viestien lukumäärä : 784
Ikä : 49
Paikkakunta : etelä-savo
Registration date : 09.08.2010
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa