Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Pe Heinä 29, 2016 4:56 pm

Heipatipeippaa!

Kohta 31-v kahden lapsen äiskä ja yhden miehen vaimo Very Happy Paino huitelee jossain 110kg tietämillä, pituutta 169cm eli bmi siellä 38 hujakoilla. Olen laihdutusleikkauksesta lukenut ja sitä pohtinut jo jonkun aikaa, mutta olen ajatellut olevani "liian laiha" siihen. Kunnes tässä jälleen viime helmikuun jälkeen on tupsahtanut +15kg. Sitä ennen taas sain laihdutettua 10kg. Olen siis tyypillinen jojo-laihduttaja, vuosien saatossa olen useammankin kerran tiputtanut huomattavan isoja kilomääriä ja niin vain ne aina hiipii takaisin korkojen kera. Olen laihduttanut käytännössä koko aikuisikäni, ensimmäisen kerran laihdutin reilummasti kun olin 18v. Olen kokeillut niin lääkärin määräämät laihdutuslääkkeet kuin kiloklubin, keventäjät, kaalikeittodieetit, nutrauksen, superdieetit, "elämäntapamuutokset", vhh- dieetit jne jne.

Kahden raskauden insuliinihoitoisen raskausdiabeteksen jälkeen minulla on nyt alkanut tulla oireita ja aloin jälleen mittaamaan kotona omatoimisesti kun mittarikin löytyy. Joka ikinen aamu paastosokeri koholla. Fak!! Lisänä vielä joskus vuosia sitten todettu PCOS, joka tosin ei ole juuri oireillut mutta on kuitenkin ultralla todettu vahinkolöydöksenä.

Tästäpä sitten käy tie lääkärin pakeille ja esitän itse toiveena tuota leikkausta. Käypä hoito kyllä sanoo että alle 40 bmillä riittää että on myös noita oheissairauksia mutta se että ne ei ole ns. lääkinnällisiä (ainakaan vielä) niin vaikuttaako se? Onko joku päässyt alhaisemmalla Bmi:llä vaikka on vain 2. tyypin diabeteksen esiaste? Sokerirasitukseenkin tietysti haluan.

Mietin myös tuota että vaikuttaako suolisto-ongelmat negatiivisesti leikkausajatukseen? Reagoin herkästi epäterveelliseen ruokavalioon ja vessassa saa rampata ahkeraan. Kuitenkin aina terveellisemmillä jaksoillani tai kun laihdutan ja ruoka on ns. oikea oppista, ei vatsavaivatkaan vaivaa.

Sitten haluisin kysyä että onko ero terveyskeskuslääkärin tekemistä lähetteistä vs työterveyslääkäri tms? Ovatko kunnallisella siis negatiivisemmin suhtautuvia ja ensisijaisesti opastavat muilla tavoin laihtumaan?

Entä noista pussikeitoista, onko laktoosittomia vaihtoehtoja nykyään hyvin saatavilla? Tutkailin tuossa kaupassa vaihtoehtoja, ja näyttää siltä että suurimmassa osassa oli vähä-laktoosinen merkintä, mikä ei valitettavasti riitä Sad

Odotan kun kuuta nousevaa, että tk:n sulku päättyy ja saan maananataina varattua ajan lääkärille ja pääsen konkreettisesti juttelemaan asiasta. Mutta etukäteen varmaan kannattaa valmistautua jotenkin, eli mitä teen? Lista valmiiksi mitä kaikkea oon yrittänyt ja miten paino on vuosien varrella muuttunut? Mitä muuta?

Niin ja onko muita jotka olisi salannut asian lähipiiriltä? Meinasin itse että en paljasta asiaa kellekään muulle kuin aviomiehelle. En halua enää selitellä ja perustella asiaa, en usko että suhtautuminen olisi positiivista tai kannustavaa, ja häpeän myöskin sitä miten isoksi olen itseni päästänyt Sad

Kiitos ihan hirveesti jo etukäteen jos joku jaksaa vastailla! Smile


Viimeinen muokkaaja, viida pvm Ke Elo 17, 2016 3:57 pm, muokattu 1 kertaa

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja HyeeNa! lähetetty Pe Heinä 29, 2016 5:43 pm

Hei ja tervetuloa joukkoon! Smile
Miepä koitan sulle vastailla parhaani mukaan ja varmasti nämä uudemmat leikatut osaavat vähän paremmin kertoa nykytilanteesta ja käytännöistä! Omasta leikkauksestani on kuitenkin jo kohta 3,5 vuottaa joten osa tiedoistani saattaa olla jo vanhentunutta!

Elieli. Vaikka BMI on alle 40 niin kyllä, sulla on mahdollisuus päästä leikkaukseen, lääkärille voit korostaa erityisesti sitä että sinulla on ollut raskausajan insuliinihoitoinen diabetes, ja nykyäänkin paastoarvot ovat koholla. Joten leikkaus on osittain perusteltu ennaltaehkäisevänä. Jos paino ei tipu niin se on ihan varma ettei kauaa mene että se kakkostyyppi sulle puhkeaa.

Ruokavalio. Mitä terveellisemmin sä totut leikkauksen jälkeen syömään niin sitä paremminhan sulla pyyhkii. On leikattu ihmisiä joilla on suolisto-ongelmia mutta tämä asia on jokaisen itse ratkaistava omalla ruokavaliolla. Leikkauksessa on osatarkoitus myös löytää balanssi siihen miten ja mitä syö, joten herkkä suolisto ei pitäisi olla ongelma leikkausta ajatellen.

Sillä ei ole väliä onko lähetteen tekevä lääkäri perus tk-lääkäri vai työterveyslääkäri. Se on aina lääkärikohtaista miten nihkeää on vastaanotto.
Jokatapauksessa varaudu siihen että lääkäri laittaa sut ensin ohjattuun laihdutusryhmään, tämä siksi että saadaan näyttöä siitä että oikeasti pystyt laihduttamaan (ei ole aina välttämätön, itseni ei tarvinnut tällaiseen ryhmään mennä koska pystyin näyttämään laihdutushistoriani tarpeeksi vakuuttavasti).

Pussikeittokysymykseesi en osaa valitettavasti vastata, mutta mikäli pussikeitoista ei löydy täysin laktoosittomia (jos oikein muistan niin pitäisi olla laktoosittomiakin, mutta valikoima erittäin suppea) niin aina on mahdollista suorittaa ENE ruokavaliolla. Vaatii ehkä enemmän työtä ja mietintää mutta itselleni tämä oli toimivampi kuin pussiene.

Lääkärin tapaamiseen voit valmistautua kirjaamalla ylös laihdutushistoriasi sekä perustelut miksi koet leikkauksen olevan kohdallasi tarpeellinen. Smile Lisäksi voit pitää kirjaa verensokereistasi sekä syömisistäsi.

On ihmisiä jotka ovat salanneet asian lähipiiriltä ja se on jokaisen oma valinta, kenenkään ulkopuolisen ei tarvitse tietää ellet niin itse halua. Itse en varsinaisesti salaile leikkaustani, mutta en myöskään huutele siitä ympäriinsä. Jos joku kysyy miten olen saanut niin paljon laihdutettua niin olen kertonut valehtelematta että syön useasti päivässä pieniä annoksia ja juon enemmän vettä, sekä katson vähän mitä syön. Wink

Toivottavasti tästä oli apua! Tsemppiä! Smile
HyeeNa!
HyeeNa!

Viestien lukumäärä : 984
Paikkakunta : Tampere
Registration date : 26.08.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Pe Heinä 29, 2016 6:24 pm

Voi KIITOS ihan älyttömästi vastauksesta! Smile Todellakin paljon apua!

Selkeytti huomattavasti! Enpä hoksannutkaan että tuon pussikeiton sijaan sen voisi tehdä ruokavaliollakin. Mahtavaa!

Mulla pitäis olla ihan mustaa valkoisellakin kun aikanaan säntillisesti kirjasin kiloklubin sivuille taulukkoon painot ja siellä näkyy melkoinen vuoristorata muutaman vuoden ajalta Very Happy mutta ehkä henkisesti hyvä varautua siihen että laihdutusryhmään joutuu!

Ja hyvä jos ei ainakaan lähtökohtaisesti suoriltaan suolisto-ongelmat estä leikkausta! Ja ihan järkeen käyvältähän tuo balanssi oman syömisen kanssa kuulostaa! Smile Ja kun kuitenkin tiedän millä ruokavaliolla se pysyy kunnossa.

Tästäpä se taival lähtee! Katotaan miten akan käy!

Jos joku on Keski-Suomen alueella samanmoisten mietteiden äärellä tai jo pidemmällä asiassa niin mielelläni kuulisin lisää miten homma on edennyt! Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja petraisa lähetetty Ma Elo 01, 2016 6:23 pm

Hei,

Mun leikkauksesta on nyt noin 6 KK, ja prosessi alkoi 1,5 vuotta sitten.

Keski-Suomen sairaanhoito piirin alueelta, leikattavaksi lähetetään Päijät-Hämeen K-S:ään.

BMI: Pahimmillaan 45
Lähete työterveyslääkäriltä. 41,5
Ene-alku: 39,6
Leikkaus: 36,3
Nyt: 32Jos haluat tietää lisää, ja keskustella leikattujen kanssa tervetuloa:

Xxl-kahvit Jyväskylässä, to 11.8.-16, klo 17:00
Vaffeli, Jyväskylän Forum, 2. kerros. Torstaina 11.8-16, kello 17. alkaen (viimeistään...). Tervetuloa!Meitä on ollut tuolla 6-11 hengen ryhmä vaihtelevasti, 8 naista ja 3 miestä.

-Petri

http://laihdutusleikkaus.palstani.com/t3179-petri-2-2016-lahdessa-leikattu
petraisa
petraisa

Viestien lukumäärä : 118
Paikkakunta : Jyväskylä
Registration date : 27.01.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ma Elo 08, 2016 3:37 pm

Kiitos petraisa vinkistä! Pistetään harkintaan josko uskaltaisin tulla paikalle Smile

Tänään otettu ensimmäinen askel ja soitettu lääkäriaikaa. Ensin tie käy 17.8 hoitajan pakeille joka punnitsee ja laittaa labroihin. Tulosten kanssa sit tohtorin luo kysymään että miltä leikkausajatus näyttää. Joka aamu on nyt ollut paastoarvo koholla. Toivottavasti saan jo lääkkeet ensialkuun, että olo vähän helpottuu.

Punnitus ja juttelu pelkästään hoitajankin kanssa jännittää aivan sairaasti, varmaan pökrään jo sitten lääkärin ovella Very Happy Ajattelin pitää ruokapäiväkirjaa sinne asti ja kirjata jo valmiiksi laihdutus-lihomis historiani ylös. Liekö vielä tässä vaiheessa merkitystä mutta ehkäpä hoitaja kirjoittaa lääkärille suopeamman alustuksen tilanteesta...

Ennakkoaavistuksista huolimatta rohkenin myös kertoa äidilleni leikkausajatuksista ja sainkin ihme ja kumma tukea ja kannustusta, enkä vaan sitä ainaista jätä herkut pois - saarnaa. Helpotuksen huokaus! Nyt tietää oma mies ja äiti, se taitaa riittää ainakin tässä vaiheessa!

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja petraisa lähetetty Ma Elo 08, 2016 4:25 pm

Hienoa, läheisten tuki on tärkeetä.

Mulla kanssa aina vähän jäskättää, lääkärille mennä. Ja myös hoitaja aiheuttaa samat tykytykset.
Verenpaineessa sen näkee parhaiten, +15 ala ja ylä paineeseen aina.
Vaikka on tullu viimeisten vuoden aikana käytyä montakertaa, silti aina sama.

-Petri
petraisa
petraisa

Viestien lukumäärä : 118
Paikkakunta : Jyväskylä
Registration date : 27.01.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Annniina lähetetty Ti Elo 09, 2016 3:26 pm

Hei vaan Viida, sulla on jännät hetket ensi viikolla, kun projekti lähtee käyntiin, tsemppiä! Smile

Annniina

Viestien lukumäärä : 550
Paikkakunta : Suomi
Registration date : 09.02.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ti Elo 09, 2016 4:07 pm

Kiitos tsempeistä!  Cool  Ja todellakin jännät hetket lähenee.. Ainakin puhelimessa ajanvarauksessa ollut hoitaja oli kovin ystävällinen ja kertoi heti miten asiassa edetään. Toivotaan parasta että asia lähtisi etenemään!

Tein tuossa laskelmia niin olen laihduttanut elämäni aikana pikkusta vajaa sata kiloa, lihonut sitten vieläkin enemmän yhteensä. Tämä kaikki siis tuon laatimani painohistorian aikana eli 12 vuodessa  Shocked  Kirjoitin myös kaikkia mieleenjuolahtaneita asioita, lihavuuteni syitä, mitä laihdutuksista on jäänyt pysyvinä asioina elämään (ateriarytmi, täysjyvätuotteet ja veden juonti), miksi minun kohdallani leikkaus olisi perusteltua ja tottakai yksityiskohtaisesti painovaihtelut ja mitä toimenpiteitä ja apukeinoja oli käytössä kun paino tippui ja jos oli joku erityinen syy miksi paino nousi uudelleen. Mitähän muuta vois kirjoittaa? Ruokapäiväkirjaa teen siis myös..

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Annniina lähetetty Ti Elo 09, 2016 4:39 pm

Etenkin työpaikan 'todistettavat' laihdutusryhmät ovat hyvä mainita sekä jos olet lääkärin kehotuksesta syönyt laihdutuslääkkeitä (joita ei enää ole markkinoilla..). Kyllähän nuo mainitsemasi asiat puhuvat puolestasi, sillä bmi 38 riittää koska sinulla on 2-tyypin diabetes.

Annniina

Viestien lukumäärä : 550
Paikkakunta : Suomi
Registration date : 09.02.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ti Elo 09, 2016 5:21 pm

Laihdutuslääkkeitä olen syönyt, Xenical taitaa tosin vieläkin olla markkinoilla.

Laihdutusryhmät on vaan verkossa olleita, näitä ei välttämättä varmaan tuohon lasketa, eli saattaa olla että se on ekana edessä. Tosin yritän perustella tuolla laihdutushistorialla, että en näe siitä kovin isoa hyötyä painonpudotuksen ylläpitämiseen (luulen että ne keskittyvät eniten siihen painonpudotusvaiheeseen?) ja vielä se että täällä maalla on kovin pitkät matkat sellaiseen edes kulkea, liekö edes järjestetään pikkupaikkakunnalla..

Vähän jännä tietysti on että kukaan terveydenhuollon ammattilainen ei ole minua koskaan ottanut painosta seurantaan tai puhutteluun. On vain todettu että ylimääräistä on mutta asia jäänyt aina siihen. Olen aina kauhulla odottanut koska joku siihen tarttuu mutta nyt ajatellen olisi ollut hyväkin että joku olisi joskus puuttunut. OmaKanta tiedostoissa on vain yksi obeesi- maininta sivulauseessa kun taannoin kävin selkäongelmien takia tk:ssa..

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Kerppinen lähetetty Ti Elo 09, 2016 6:14 pm

Tervetuloa viida!
Mulla ei tuo bmi 40 täyttynyt, eikä vielä mitään elämää suurempia terveysogelmiakaan ollut , mutta laihdutushistoria niin kirjava ja pitkä, että epätoivo oli ihan jo käsin koskelteltavissa.
Lähetteen teki työterveyslääkäri, joka oli kyllä mun pelastus, otti asian tosissaan kun hänen kanssaan tästä ensin moneen kertaan juteltiin. Hän laittoi lähetteen eteenpäin kunnalliselle puolelle
Ensimmäiselle ravintoterppakäynnille mentäessä, mä rustailin kanssa pitkät tarinat paperille laihdutushistoriasta, painonvartijat kirjekursseina 4x, superdietit 3x, Reductil reseptilääke ja vaikka mitä vielä muuta mahtuu matkalle. Varmaan useamman kerran olen oman painoni pudottanut vuosien varrella ja takaisin ovat tuleet, aina muutaman lisäkilon kera. Nämä riittivät mun kohdalla. Puhuttiin että tällä ennaltaehkäistään tulevaisuudessa tulevat vaivat, kun paino saadaan kuriin.
Näkivät kyllä että nyt on tämä täti tosissaan epätoivoinen, kun ei mikään enää riitä ja paino vaan nousee.
Se että itsellä on kova motivaatio, tuntui olevan yksi iso asia että tähän mukaan ottivat.
Mulla on melko hiljattain todettu keliakia, ei haitannut tässä projektissa. Jatkossa seurataan tätä verikokein, kun tähystys on ilmeisesti nyt leikkauksen jälkeen mahdotonta = en pistä ollenkaan pahakseni Smile
Tsemmpiä matkaan! Tämä on ollut mulle ainakin ihan älyttömän hyvä juttu! sunny
Kerppinen
Kerppinen

Viestien lukumäärä : 157
Paikkakunta : Pirkanmaa
Registration date : 03.12.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ti Elo 09, 2016 7:22 pm

Vau! Kiitos Kerppinen!
Kiva kuulla että on myös pienemmällä bmi:llä ollut leikkaus mahdollista ja että suolisto-ongelmatkaan eivät ole olleet esteenä Smile Mä olen jo kerran ollut tähystyksessä viime kesänä mutta mitään ei löytynyt, onneksi. Tosin juuri tähystyksen aikaan ei oireitakaan ollut, mutta itse uskon että suolisto vaan on ihan sekaisin siitä miten tämä ruokavalio ja jatkuvat muutokset on sitä rasittanut. Annettiinko sulle jotain ennustusta tai tavoitetta siitä paljonko paino mahdollisesti putoaisi leikkauksen myötä?

Musta tuntuu että motivaatio on tällä hetkellä ihan nolla, aloittaa siis taas valtava laihdutus-urakka alusta, kun takaraivossa pikku piru huutaa ettet kuitenkaan onnistu ylläpitämään sitä ja kaikki on ollut taas ihan turhaa kun paino kipuaa entistä korkeampiin lukemiin ennemmin tai myöhemmin.

Kolmekymppinen ja lapset ei mahdu viereen sohvalle pötköttään kun mun maha on niin iso. Miehen kanssa makkaripuuhat ei oikein luonnistu kun on läskit tiellä. Lattialta kun jotain yrittää nostaa tai sitoa kenkiä niin hikikarpalot nousee otsalle ja täytyy oikein kurottaa että ylttää Sad Tätähän vois jatkaa vaikka kuinka..Varmaan kaikki täällä tietää mitä tää taistelu on. Siksi tuntuukin että tää on ainut apu mikä oikeasti auttaisi pitämään ne kilot poissa. Onneksi täältä voi lukea näitä selviytymis ja onnistumistarinoita ja saa vertaistukea! Smile Jos minulla prosessi lähtee käyntiin niin sitä varmasti tulee tarvitsemaan Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Kerppinen lähetetty Ti Elo 09, 2016 7:36 pm

Mä vieläkin vaan kiitän meidän työterveyslääkäriä, hän oli se joka puhui tän jutun eteenpäin. Sanoi että jokainen arvioidaan yksilöinä ja thank god, näin tapahtui Smile Olen kyllä kuullut toisiakin tarinoita, että on tullut seinä vastaan kun bmi ei ole täyttynyt, mutta uskoisin että silloin on ollut jotain muutakin takana, että tie on pysähtynyt.

Ei annettu mitään tavoitetta tai arviota painon putoamiselle, kaikki ovat yksilöitä ja vertailuja ei kuulemma kannata tehdä keneenkään toiseen Smile Mä oon ajatellut rauhallisella tahdilla tavoitella 6 :lla alkavaa lukua, silloin olisin normaalipainoinen. Tuon luvun saavutin aikanaan Reductil -lääkkeiden avulla ja olo oli mitä mainioin.
Nyt ollaan 87 luvussa joten vielä on matkaa, mutta olen ajatellut tämän loppuelämän projektina, enkä pidä tällä kertaa kiirettä.

Mun elimistö alkoi myös pistää hanttiin näiden ainaisten laihdutuskuurien jälkeen, joka kerran jälkeen uusi laihdutustyö oli kovempaa ja kilot lähtivät hitaammin, olin kanssa ihan väsynyt ainaiseen taisteluun.
Tämä on apukeino  laihdutusponnisteluun ja oon tästä kyllä enemmän kuin tyytyväinen Smile
Kerppinen
Kerppinen

Viestien lukumäärä : 157
Paikkakunta : Pirkanmaa
Registration date : 03.12.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ti Elo 09, 2016 8:11 pm

Onpa sulla ollut kyllä mahtava lääkäri! Täytyy toivoa että itsellekin osuis hyvä tyyppi Smile

Hyvä tietää että painonpudotus menee sitten oman kehon mukaan. Aika huippua jos itsekin pääsis joskus vielä näkemään 6 -alkavia lukuja! Tuntuu hyvinkin kaukaiselta ajatukselta vielä tässä vaiheessa. Sulla Kerppinen tuntuu olevan jotenkin ihanan rauhallinen ja seesteinen ote elämään tällä hetkellä Smile Kävin lukemassa sun taipaleen tuolta omasta osiostasi. Tuota oloa haen itsekin, vähän kuin rauhaa ja pysyvyyttä minun elimistölleni Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ke Elo 17, 2016 4:11 pm

Noniin. Eka käynti asian tiimoilta takanapäin. Tämä oli vain hoitajan vastaanotto mutta nyt seuraavana olisi edessä labrat ja sokerirasitus ja tulosten kera lääkärille. Huhhuh! Eli ensimmäinen pieni askel otettu ja ainakaan hoitaja ei tyrmännyt vaan oli tosi asiallinen.

Kahden viikon päästä on sokerirasitus, jonka yhteydessä sitten verenkuvat, kolesterolit, pitkäaikaissokeri, maksa-arvot, kilpirauhasarvot jne. Siitä viikon päästä aika sit lääkäriin joka ehkä vois tehdä jo lähetettä eteenpäin. Kuulemma laihdutushistoriani on kattava, joten toivo elää. Vaikka toisaalta odotan jo koska pääsee laihduttamaan. Ihan outoa kun nyt en tarkoituksella ole yrittänyt pudottaa painoa pariin viikkoon, yleensä laihdutus on aamun ensimmäinen ajatus ja useamman kerran päivässäkin. Oispa aika vapauttavaa jos joskus elämässä vielä tulis se seesteinen hetki kun ei tarvitsisi miettiä laihduttamista joka-ikinen-päivä! bounce

Mutta nyt vain odotellaan, pidetään ruokapäiväkirjaa ja mittaillaan sokereita ja elellään muuten normaalisti kolmisen viikkoa. Sit katsotaan tilanne ja otetaan vastaan mitä tuleman pitää Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Annniina lähetetty To Elo 18, 2016 8:01 pm

Kolme viikkoa menee nopeasti, sitten kuullaan mitä mieltä lääkäri on, pidetään peukkuja! Smile

Annniina

Viestien lukumäärä : 550
Paikkakunta : Suomi
Registration date : 09.02.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Kerppinen lähetetty Pe Elo 19, 2016 3:17 pm

Siitä se lähtee, tsemppiä matkaan! Smile
Kerppinen
Kerppinen

Viestien lukumäärä : 157
Paikkakunta : Pirkanmaa
Registration date : 03.12.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ke Syys 07, 2016 2:44 pm

Täällä juuri kotiuduttu lääkäristä lähetteen kera!!!!!! Jiiihaa! Aivan ihana nuori naislääkäri joka totesi että mitään estettä lähetteelle eikä leikkaukselle hänen puolestaan ole Smile ja mun ei tarvii todistella enää laihduttamista, laihdutushistoria niin kattava, joten määräyksenä pitää paino tässä samassa sisätaudeille asti.. Voiko ihminen enää onnellisempi olla! Toki vielä voi tulla tyrmäystä mutta ainakin eka etappi suoritettu! 💪

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Annniina lähetetty To Syys 08, 2016 1:26 pm

No hei, onneksi olkoon viida! Tästä se homma vaan etenee Very Happy Kuinka kauan sulla menee seuraavaan etappiin?

Annniina

Viestien lukumäärä : 550
Paikkakunta : Suomi
Registration date : 09.02.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty To Syys 08, 2016 2:07 pm

Tk lääkäri sanoi tuon normaali ajan että parin kolmen kuukauden sisään pääsis käymään sisätaudeilla tai ainakin kutsu saapua..Tosin puhui kyllä kirurgian polista jonne lähete menis mutta kai se on juuri tuo sisätautilääkäri joka siellä odottaa?

Ja nyt yhtäkkiä tuntuu että en muistakaan enää mitään niin olikos se nyt siis kuka joka tekee sen lopullisen lähetteen leikkausjonoon? Tuo sisätautilääkäri vai kirurgi vai joku muu 😅 anteeksi ihan pöllö kysymys!

Olin jotenkin niin henkisesti valmistautunut että pistää mut ensin laihduttamaan. Nyt onkin outoa että ei tarvii laihduttaa. 😮 ensimmäistä kertaa elämässäni olen ollut näinkään kauan laihduttamatta nyt nämä kolme viikkoa, saati sitten että vielä monta kuukautta. Veikkaan että tämä taitaa tulla tarpeeseen uuden opettelussa. Vähän kuin tilanteen nollaus ja uuden uskon ja menetelmän omaksuminen. Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty To Syys 08, 2016 2:11 pm

Niin ja Kiitos Annniina ❤😊

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Kerppinen lähetetty To Syys 08, 2016 4:31 pm

Mahtavaa viida, osui sinullekin sitten asiansa osaava lääkäri!
Pirkanmaalla käytiin ensin sisätaulilääkärillä, joka antoi puoltavan lausuntonsa eteenpäin kirurgille, joka sitten sen virallisen lähetteen leikkausjonoon laittoi.
Harvoin kuulemma kuitenkaan enää tuossa vaiheessa torpataan matkaa, eli melko varmasti hyvällä vauhdilla jo leikkaukseen olet Smile
Tsemppiä! Smile
Kerppinen
Kerppinen

Viestien lukumäärä : 157
Paikkakunta : Pirkanmaa
Registration date : 03.12.2015

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Ke Syys 14, 2016 3:40 am

Kiitos Kerppinen! Toivotaan parasta Smile

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja viida lähetetty Pe Syys 30, 2016 10:11 pm

Tänään tupsahti postiluukusta kirjettä sisätaudeilta. Tosin ei tullut vielä aikaa, vaan käsky 7% laihdutukseen. Eli ei sitten kuitenkaan riittänyt historia, vaikka lääkäri näin sanoikin. Kirjeessä todettiin että lihavuusleikkauksen ehdot täyttyvät muilta osin, paitsi konservatiivinen painonpudotus terveydenhuollon seurannassa. Kun vaadittava pudotus saavutettu, laitetaan uusi lähete. Pudotus on kiloina 7,7kg eli tuohan on kuukaudessa hoidettu Very Happy tai täytyy kyllä googlailla mitä tuo konservatiivinen laihdutus nyt sitten tarkoittaa, mutta luulis että ihan helppo nakki! Smile
Jotenkin ihan hirmu positiivinen fiilis että ei tarvinnut odotella turhaan aikaa, jos joka tapauksessa olis määrännyt laihdutukseen vaan saa näin nopeutettua prosessia. Ja kirjeessä on ohje jo hakeutua ravitsemusterapeutillekin, eli ehkä taas loppupäästä vähän vähemmän odottelua tiedossa. Vai mitä luulette? Sit kun oikeasti pääsen sisätaudeille asti niin on ainakin kaikki näyttö olemassa!

viida

Viestien lukumäärä : 28
Paikkakunta : Keski-Suomi
Registration date : 29.07.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja HyeeNa! lähetetty La Loka 01, 2016 3:03 pm

Toi konservatiivinen painonpudotus terveydenhuollon seurannassa tarkoittaa siis laihduttamista ns. vanhoilla menetelmillä (ene-dieetti, tms.) niin että terveydenhuoltosi (esim. juuri ravitsemusterapeutti) seuraa ja tsemppaa edistymistäsi. Smile Eli toisinsanoen se on vain jälleen uusi todistus siitä että osaat kyllä laihduttaa. Yleensä tämä laihdutusprojekti kestää n. 6kk, pudotustavalla ei ole väliä mutta painon tulisi pysyä hallinnassa seurannan ajan.
Prosessin kestoon tämä ei yleensä vaikuta vaan leikkausta edeltäviä kokeita voidaan suorittaa siinä samalla.
Eli laihduttamaan "pääset" mutta sen ei pitäisi vaikuttaa leikkauksen ajankohtaan suuntaan taikka toiseen. Smile Mutta tämä tosiaan riippuu ihan täysin sairaanhoitopiirisi toimintatavoista jotka ovat jokasuunnassa vähän erit.
HyeeNa!
HyeeNa!

Viestien lukumäärä : 984
Paikkakunta : Tampere
Registration date : 26.08.2011

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Viidan esittäytyminen ja matka alkaa...

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa