Emmis esittäytyy

Siirry alas

Emmis esittäytyy

Viesti kirjoittaja emmis lähetetty Ke Toukokuu 16, 2018 11:32 am

Heippa kaikille,
Olen Turusta alunperin, sitten Liedon kautta tänne Arizonan aavikolle muuttanut reilu viisikymppinen naiseläjä, joka ei ikinä elämässaan ole ollut normaalipainoinen.
Tänne muutin miehen vuoksi reilu kolme vuotta sitten ja annoin kälyn ja anopin imaista minut mukaan heidän elämää, johon ei kuulunut minkäänlaista liikuntaa.
Mies kävi töissä ja mitä vietin ensimmäiset viisi kuukautta sohvalla takapuoli homeessa ja lihoin lisää!
Vihdoin pääsin töihin, mutta kaikki hampurilaiset yms tekivät silti tepposiaan ja lihoin lisää ja lisää. Sitten alkoi vasen polvi kipuilla ja lääkäri totesi sen olevan vain pehmytkudosvaurion joka kyllä paranee itsellään. Ei parantunut, paheni ja toinen polvi aloitti saman oireilun. Olen täällä Ikeassa töissä, joten jalkojen päällä kaikki kahdeksan tuntia päivässä, viisi päivää viikossa. Vihdoin menin ortopedille ja tuomio olikin ihan toinen. Kuluma ja paha sellainen vasemmalla puolella, luu luuta vasten, ei enää mitään välissä. Kokeiltiin kortisonia ja sitä uutta ruisketta, ei auttanut, sain tuen, ei auttanut. Viimeinen tuomio oli että molemmat polvet vaativat keinonivelet, mutta sitten putosi pommi. Lääkäri ei suostu leikkaamaan, ennen kuin olen pudottanut 70 paunaa (45 kiloa). Pääsi kyllä itku!
Hullu suomalainen päätti sitten purra hammasta ja yrittää ja onneksi mulla on hyvä vakuutus työnpuolesta ja se mahdollistaa leikkauksen. Omin voimin olen jo laihduttanyt 40 paunaa (20 kiloa), mutta tiedän että lopun 20 kilon pudottamiseen ei enää oikein omat voimat riitä, varsinkaan kun liikkumaan ei pääse. Sain omalta lääkäriltä lähetteen paikalliselle laihdutusleikkausklinikkalle. Weight Lost Institute of Arizona on tosi arvostettu paikka täällä ja syystäkin. Jo ensimmäinen tapaaminen kesti kolmisen tuntia kun kaikki käytiin läpi. Tapasin kirurgin, ravintoterapeutin, sairaanhoitajan ja rahoitusasiantuntijan. Kaikki selitettiin juurta jaksaen ja yhdessä kirurgin kanssa päädyimme hiha leikkaukseen.
Sitten alkoi rumba. Oli endoskopiaa ja kolonoskopiaa, vatsan ultra ja psykologin haastattelu, niin ja unitutkimus. Onneksi täällä skopioita varten nukutetaan aina, joten pahin oli se litku mitä pitää juoda ennen kolonoskopiaa.
Endoskopiasta selvisi että minulla on Bannerin ruokatorvi ja aktiivinen Heliko-bakteeri vatsassa. Jälkimmäinen toivottavasti lähti lääkekuurilla, mutta ensimmäinen muutti leikkausen mahalaukun ohitukseksi, koska närästys saattaa aiheuttaa solujen muuttumisen pahanlaatuiseksi. Ultrasta selvisi että sappirakossa asustaa sentin mittainen kivi, joka sitten poistettiin tähystämällä. Kaikki meni tosi hienosti, eikä kipuja ollut lainkaan. Leikkaus oli torstaina ja töissä olin jo seuraavana tiistaina.
Nyt sitten odotan leikkauspäivää, mutta ensi viikolla pitää ensin vielä suoritua toisesta endoskopiasta.

emmis

Viestien lukumäärä : 1
Paikkakunta : Gilbert, Arizona
Registration date : 16.05.2018

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa