ensimmäinen askel

Siirry alas

ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja sunflower77 lähetetty Ke Maalis 08, 2017 8:35 pm

Tervehdys kaikille.Olen pari vuotta miettinyt ja harkinnut tätä leikkausasiaa ja viime viikolla tein lopullisen päätökseni.Varasin lääkäriin ajan ja eilen kävin lääkärin juttusilla ja hän kirjoitti lähetteen sairaalan ravitsemusterapeutille.Nyt odottelen aikaa sinne ja lääkäri uskoi vahvasti että loppuvuodesta jos kaikki menee suunnitelman mukaan olisi leikkausaikakin tiedossa Smile Nyt kerron hieman itsestäni.Olen 170 cm ja painoa on kertynyt 151kg.Täytän tänä vuonna 40 joten on korkea aika tehdä lopullisesti ylipainolle jotain.Tällä hetkellä ylipainon lisäksi ei ole muita sairauksia kuin kilpirauhasen vajaatoiminta,mutta on vain ajankysymys koska esim.diabetes puhkeaa.Vuosien saatossa olen laihduttanut vaikka millä metodeilla:painonvartijat,lääkehoito,erilaiset dieetit mm.superdieetti,LIFW....aina paino on pudonnut,mutta aina myös tullut korkojen kera takaisin Sad Nyt sitten ylipainoa on niin paljon että lannistun jo kun ajattelenkin miten paljon painoa olisi saatava pois.Löysin tälle foorumille kun tutkiskelin millainen laihdutusleikkaus on ja luin myös ihmisten kokemuksia leikkauksesta ja miten se on vaikuttanut elämään.Nyt jään siis odottelemaan kirjettä sairaalasta.

sunflower77

Viestien lukumäärä : 2
Paikkakunta : Askola
Registration date : 08.03.2017

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja majukivi lähetetty To Maalis 09, 2017 2:50 am

Siitä se lähtee.
Kun on kokeiltu ensin ohjatusti painonhallintaa, eikä se ole tuottanut tulosta, se on sitten se oma päätös.

Ravitsemusterapeutti pyytää pitämään ruokapäiväkirjaa, ja antaa sen perusteella palautetta ja ohjetta.
Sitten saat uuden ajan n 3 kk myöhemmin, ja siihen mennessä on pudotettava 5% käynnillä mitatusta painosta.

Ja siitä se etenee. Ruljanssi on pitkä ja monivaiheinen. Jos saat sen 5% pois toiseen ravitsemusterapeutin tapaamiseen, asia lähtee etenemään. Joka kerta kun käyt leikkausta edeltävissä toimenpiteissä ja tutkimuksissa, mennään vaa'an kautta. Painon on tavoitteen saavuttamisenkin jälkeen pysyttävä laskusuunnassa.

Kuulostaa hankalalta ja vaativalta, mutta se kannattaa!

Minun leikkauksesta on nyt 8 päivää, ja voin erinomaisesti, paino on jo alle sadan!

Tsemppiä oikein tosi paljon!

majukivi

Viestien lukumäärä : 17
Paikkakunta : Varsinais-Suomi
Registration date : 22.02.2017

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja Optimisti lähetetty To Maalis 09, 2017 6:02 pm

Hei sunflower77, onnittelut hyvästä päätöksestäsi! Asun itse Porvoossa ja oma prosessini lähti liikenteeseen viime vuoden elokuussa lääkärikäynnillä josta sain lähettiin Porvoon sairaalaan. Posti tuo sinulle kutsun sisätautilääkärille ja ravitsemusterapeutille Porvoon sairaalaan. Porvoon sairaalassa homma toimii niin, että leikkaukseen haluavat joutuvat/pääsevät ENE-ryhmään. Käsittääkseni ryhmiä alkaa kaksi kertaa vuodessa - omani alkoi nyt helmikuussa. Se kestää kesäkuun 19 päivään asti jonka jälkeen tulee soitto lääkäriltä ja sitten lähete lähtee eteenpäin leikkaukseen eli pakollista eneilyä 10 viikkoa ja sen jälkeen siirtyminen hitaasti takaisin normaali ruokaan. Olen itse varsinainen hätähousu ja olisin tietty mielinyt leikkaukseen heti lääkärikäynnin jälkeen, mutta ene-ryhmään osallistuminen on ainakin kohdallani ollut hyvä juttu - ehtii pääkoppakin mukaan tähän prosessiin. Kiloja hupenee vauhdilla enedieetillä, mutta peilistä omasta mielestä tuijottaa aina sama "optimisti" kuin ennenkin. Ihanaa kevättä ja kilojenpudotusta sinulle!

Optimisti

Viestien lukumäärä : 7
Paikkakunta : Porvoo
Registration date : 09.03.2017

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja petraisa lähetetty Pe Maalis 10, 2017 2:20 pm

Tervetuloa tänne, ja onnittelu oikeasta ja hyvästä päätöksestä.

Täällä, entinen Jojoilija. Noin 10 KK meni mulla siitä kun lääkäriltä lähetteen sain, sitten oltiin leikkauspöydällä. Minne jäi jojotus ja lääkkeet.

-Petri
petraisa
petraisa

Viestien lukumäärä : 118
Paikkakunta : Jyväskylä
Registration date : 27.01.2016

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja sunflower77 lähetetty Pe Heinä 07, 2017 1:44 am

Tervehdys pitkästä aikaa =) Tänään tuli vihdoin kirje sairaalasta,jossa oli varattuna aika sekä lääkärille että ravitsemusterapeutille.Lisäksi oli kahteen labraan lähete.Toinen on dexametasonikoe,johon tuli ohjeistus sekä lääke.Kaikki varatut ajat ovat elokuulle,joten asia etenee Very Happy Missään ei ollut mainintaa ruokapäiväkirjasta mutta aiemmin kun olen pari kertaa käynyt ravitsemusterapeutilla niin on haluttu nähdä päiväkirja,joten aion taasen pitää muutaman viikon kirjanpitoa syömisistä ja juomisista.

sunflower77

Viestien lukumäärä : 2
Paikkakunta : Askola
Registration date : 08.03.2017

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: ensimmäinen askel

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa